van waardetrainingen wat is persoonlijk leiderschap?

Wat is Persoonlijk leiderschap?

“Persoonlijk leiderschap, dat is toch iets voor directeuren en managers?” Het is niet de eerste keer dat ik deze opmerking kreeg toen ik vertelde over mijn training “Persoonlijk leiderschap in het onderwijs”.
Een wijdverbreid misverstand over persoonlijk leiderschap is dat het iets is wat leidinggevenden moeten bezitten. Wat is het dan wel? En wat is de doelgroep voor een training over persoonlijk leiderschap?
Persoonlijk leiderschap is het in staat zijn om leiding te geven aan jezelf. Er komt van alles op je af in je leven en hoe ga jij daar mee om? Welke keuzes maak je? Persoonlijk leiderschap wil zeggen dat je in staat bent om zelfgekozen doelen te realiseren door je kwaliteiten en talenten heel bewust in te zetten. Het gaat hier niet alleen over keuzes op zakelijk gebied, maar ook op privé gebied.

Van zelfkennis naar zelfsturing
De kern van dit verhaal schuilt in bewust zijn. Wanneer je weet wat jij belangrijk vindt, wat jouw kernwaarden zijn, welke kwaliteiten je hebt en ook welke valkuilen, dan ben je in staat om bewuster keuzes te gaan maken. Je kunt de regie gaan nemen over je leven. Waar ga jij je tijd en energie in steken? Draagt de activiteit die je kiest bij aan je doel op de lange termijn? Of doe je het om een ander te plezieren of uit angst? Inzicht krijgen in jezelf is een belangrijk doel in een training persoonlijk leiderschap. Met dit inzicht ben je beter in staat om sturing aan jezelf te gaan geven.

Voor wie?
Voor wie is een training Persoonlijk leiderschap dan geschikt? Uit het voorgaande heb je waarschijnlijk zelf al geconcludeerd dat iedereen baat heeft bij zo’n training. In ons drukke leven vol prikkels is het lastig om overzicht te houden. Er is van alles dat “moet”. Voor je het weet zijn er allerlei andere mensen die voor jou bepalen hoe je je tijd moet invullen. Als je zelf geen plan hebt, dan heeft iemand anders wel een plan voor jou.

In een training schrijf je je eigen levensplan. Je gaat pro-actief leven en het hebben van een plan zorgt voor minder keuzestress.

Heb je interesse in een training of wil je meer weten?  Bel of mail me dan vooral.

Reacties
  • Walther schreef:

    Mooi en waar verhaal Simone.
    Meer mensen zouden hier mee bezig migen gaan. Grt Walther Burgering

  • Simone van Waarde schreef:

    Dank je wel, Walther! Jullie stimuleren studenten ook om hiermee bezig te zijn. Iets waar op de Universiteit en Hoge School niet genoeg tijd voor is. Heel waardevol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *