Vakantie! Zo laat je je werk los en geniet je volop!

Vakantie, die periode in het jaar waar je al lange tijd naar uit keek. Lees hier 5 tips die je helpen om volop te genieten en je werk helemaal los te laten.

Een goede voorbereiding

Voordat je kunt vertrekken naar je vakantiebestemming, ligt er vaak eerst nog een ellenlange to-do lijst om af te werken. Ben je dan eindelijk vertrokken en lig je in je luie strandstoel dan schakel je niet zomaar over op de relax stand. De stress van de voorgaande periode zit nog in je lijf. Een goede voorbereiding helpt om rustig en ontspannen vakantie te kunnen vieren.

1. Start je vakantie opgeruimd

Het is prettig om de tijd te nemen je huis, werkplek en computer op te ruimen. Zo laat je geen chaos achter en weet je dat je in een geordende plek weer terug zult keren na je vakantie. Bovendien helpt opruimen en schoonmaken om een drukke periode echt af te ronden. Lees hier over mindfulness in het dagelijks leven.

2. Schrijf het van je af

Zijn er veel dingen waar je je druk om maakt, zo vlak voor de vakantie? Heb je het idee dat er maar geen einde lijkt te komen aan je to-do lijst? Draait je hoofd overuren? Schrijf het van je af. Schrijf alles op waar je mee bezig bent. Schrijven helpt om je gedachten te ordenen en kan heel verhelderend zijn.

3. Neem alvast een voorproefje op je vakantie
De deur van kantoor achter je dichttrekken en direct door de auto in voor een lange reis naar het Zuiden? Dat is geen goed idee. Neem een paar dagen eerder vrij, zodat je alvast kunt wennen aan de rust. Check je mail niet, neem je telefoon niet op, ga off-line. Neem de tijd om je vakantie op je gemak voor te bereiden.

4. Actief ontspannen
Maak actief werk van ontspanning. Kies bewust voor een rustige, energiegevende activiteit. Maak een lange wandeling, ga een dagje naar het strand in eigen land of een dagje rust in de sauna. Zo ben je al een beetje ontspannen voor je vertrekt naar verre oorden en is de kans een stuk groter dat je echt kunt genieten van je reis.

5. Schrijven op vakantie
Merk je dat je tijdens je vakantie toch nog bezig bent met je werk? Neem dan even de tijd om je gedachten op te schrijven en laat het daarna bewust los. Je kunt in het hier en nu toch niets doen aan de situatie op je werk.

Vakantie is bedoeld om tot rust te komen. Gebruik je vakantie om nieuwe energie op te doen en het leven eens met een frisse blik te bekijken.
Ik wens je een fijne ontspannen vakantie toe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *