Proactiviteit

Proactief of reactief. Wat kies jij?

Laat jij je dag bepalen door het weer? Wanneer het regent zakt je humeur onder het nulpunt en ga je niet zoals gepland met de fiets maar met de auto? Of denk je “Hmm, waar is mijn regenpak?” en stap je goed ingepakt op je fiets. Deze blog gaat over het verschil tussen reactief en proactief gedrag en het geeft je tips om proactief in het leven te staan.

(meer…)

5 stappen om je voornemens wel te halen

5 stappen waarmee jij je voornemens WEL haalt

Geschreven door Dr. Martijn Veltkamp

De eindstreep van 2018 is in zicht en daarmee is de tijd van de Goede Voornemens aangebroken. Misschien wil je je bijvoorbeeld assertiever gedragen. Of meer bewegen of afvallen wellicht? Alleen… uit onderzoek blijkt dat 92% van de Nieuwjaar voornemens niet gehaald wordt. Lees hier welke 5 stappen je helpen om je voornemen wél om te zetten in gedrag. (meer…)

van waarde trainingen tips om te ontspannen

Soms kost ontspanning inspanning

Wanneer je na een lange dag werken moe thuis komt heb je behoefte aan ontspanning. Nu klinkt dat eenvoudig, maar soms valt het nog niet mee om je te ontspannen en echt uit te rusten. In deze blog lees je wat ontspannen in de weg kan staan en je krijgt tips om goed tot rust te komen. (meer…)

Op bezoek in een klooster

Leven in stilte, op bezoek in een klooster

Ruim twintig jaar geleden stapte ik voor het eerst over de drempel van een klooster waar daadwerkelijk nog monniken met elkaar leefden. Het was bij de Benedictijnen in Oosterhout. Destijds ging ik mee met een groep studenten onder leiding van een pastor. De rust en bezinning spraken me aan. Hoewel ik toe moet geven dat we het met elkaar heel gezellig hadden als de broeders al lang lagen te slapen. Na dat eerste bezoek aan een klooster zijn er nog vele gevolgd. (meer…)

10 tips zelfzorg

Er is er maar één zoals jij. Zorg goed voor jezelf!

Er zijn miljarden mensen op deze wereld. Er is er maar één zoals jij. Zorg daarom goed voor jezelf. Wil je weten hoe? Lees het hier. (meer…)

Vakantie! Zo laat je je werk los en geniet je volop!

Vakantie, die periode in het jaar waar je al lange tijd naar uit keek. Lees hier 5 tips die je helpen om volop te genieten en je werk helemaal los te laten. (meer…)

Van Waarde trainingen Geweldloze communicatie

Verbindende Communicatie

Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en de ander zouden we een andere taal moeten leren, de taal van het hart. Marshall Rosenberg ontwikkelde het model voor Geweldloze communicatie, waarmee je je die taal stap voor stap eigen kunt maken. Verbindende Communicatie is een andere naam die veel gebruikt wordt.  In theorie heel eenvoudig, in de praktijk vraagt het de nodige oefening. (meer…)

De zin van samen werken

De zin van het samen werken

– Rob van Waarde –

Wie langdurig alleen naar een doel toe werkt loopt het risico het niet te halen. Vaak ligt de nadruk in beoordelingsgesprekken en opleiding vooral op individueel functioneren of juist op competitie. Maar samenwerking in een groep is wezenlijk voor werkplezier en resultaten op lange termijn. (meer…)

van waarde trainingen minimalisme en geld

Hoe minimalisme kan helpen om gezonder met geld om te gaan

Geld, het is voor veel mensen een bron van stress. En dan vooral een tekort eraan. “Geld maakt niet gelukkig” is een bekend gezegde. Het is waar, geluk kun je niet kopen met een goed gevulde bankrekening. Toch zorgt een tekort op je bankrekening vaak voor veel stress. In deze blog gaat het over een minimalistische kijk op geld en hoe deze kan helpen om stress te verminderen. (meer…)

van Waarde opgeruimd hoofd

Minimalisme: een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd

Een heel nieuw jaar ligt weer voor ons. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Velen starten het jaar met nieuwe plannen en goede voornemens. Mocht jij het opruimen van je huis als plan hebben opgevat voor 2018, dan lees je in deze blog tips om je daarbij te helpen en wat het je oplevert. Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. (meer…)