Over Mij

Leuk dat je mij gevonden hebt! Ik ben Simone, ervaren coach en trainer bij burn-out en stress gerelateerde klachten. Hieronder lees je meer over mij.

Twintig jaar geleden startte ik als leerkracht in het basisonderwijs. Al snel kwam ik er achter dat voor de klas staan niet helemaal paste bij mijn kwaliteiten en interesses. Toch duurde het, na allerlei probeersels, nog zo’n tien jaar voor ik koos voor een andere weg.

Het onderwijs los laten, dat wilde ik niet. Er zijn maar weinig beroepen waarin je er zo toe doet, dan als leraar. Ik zag dat veel van mijn collega’s leden onder werkdruk en hoe dat hun werkplezier weg nam. Heel erg jammer, want om met Loesje te spreken: “Van gelukkige leraren, leer je de mooiste dingen.”

Ik besloot om me te richten op het welzijn van de leraar. De mannen en vrouwen bij wie het allemaal start. Wanneer zij zich goed voelen, heeft dat grote invloed op de kwaliteit van onderwijs.

In eerste instantie hield ik me vooral bezig met preventie van stress en burn-out. Al snel bleek dat veel mensen zich vooral tot een coach wendden wanneer ze al over hun grenzen zijn heen gegaan en ziek thuis zitten.

Dat was de reden om me helemaal te verdiepen in het verschijnsel burn-out. Welke persoonlijkheidskenmerken spelen een rol? Wat is de rol van de cultuur in een organisatie? Wat heeft iemand met een burn-out nodig om te herstellen? En is volledig herstel mogelijk?

De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, zet ik niet alleen meer in binnen het onderwijs. Ook buiten het onderwijs heb ik mensen kunnen begeleiden om zich weer beter en energieker te voelen. Wil je meer weten over mijn manier van werken? Klik dan hier.

Ik vind het mooi om te zien hoe mensen hun energie en levenslust weer terug vinden. Pro-actief in het leven gaan staan en bewust keuzes gaan maken.

Kernwaarden die bij mij passen zijn: Pro- activiteit, integriteit, veiligheid, verdieping, ontwikkeling, deskundigheid, zingeving