Partner – Rob van Waarde

Mijn naam is Rob van Waarde. Ik ben partner bij Van Waarde training en coaching - niet alleen zakelijk, maar ook in het dagelijks leven. Ik geef trainingen in intervisie, communicatie, conflicthantering en teamvorming. Hieronder vertel ik meer over wat ik voor je kan betekenen.

Een team met een gezamenlijke missie én met oog voor de onderlinge verschillen kan meer aan. Als theoloog stel ik daarom de ‘waartoe?’- en ‘waarom?’-vragen. Ik begeleid mensen – individueel en in teams – om op het spoor te komen wat voor hen wezenlijk is. Zingeving in concrete situaties. Om vandaar uit te bepalen wat dat betekent voor besluiten of beleid.

Onderlinge verschillen tussen teamleden kunnen het team sterker maken. Maar hoe krijg je de ‘neuzen dezelfde kant op’? Een goede missie inspireert niet alleen, maar verbindt mensen ook tot een team. En helpt om kritisch naar de praktijk te kijken: waaraan besteed je tijd en wat laat je liggen?

Mijn achtergrond

Na mijn studie scheikunde besloot ik dat ik vooral met mensen wilde werken. Geïnspireerd door een predikant in mijn geboortedorp koos ik voor een studie theologie, omdat dat alle aspecten van mens-zijn omvat.

In Rotterdam-Zuid deed ik sociaal werk en individuele begeleiding als kerk en buurtwerker. Vanaf 2010 richt ik me op studenten als studentenpastor bij de Leidse Studenten Ekklesia, waar ik onder andere besturen train in samenwerken en vinden van hun bronnen van inspiratie. Ook breng ik hen in gesprek met mensen in andere sociale posities, zoals gevangenen. Daarnaast ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar de spiritualiteit van een werkbenadering die is gericht op wederkerigheid, de exposurebenadering.

Rob van Waarde

Leren van eigen ervaringen – niet van algemene waarheden – is voor mij altijd het uitgangspunt in de begeleiding.

Kernwoorden die bij mij passen zijn analytisch, vertrouwen geven, zingeving, creatief, humor en kritisch.

Neem contact met me op via rob@vanwaardetrainingen.nl of Linkedin.