Voor Onderwijs

De leraar doet ertoe. Als leraar werk je met het meest kostbare materiaal dat er bestaat, kinderen. Cijfers laten echter zien dat burnout in het onderwijs veel voorkomt. Maar liefst 1 op de 5 leraren heeft te maken met stress gerelateerde klachten. Stress kan er voor zorgen dat je nog maar weinig plezier beleeft aan het werken met kinderen.

Herken je bij jezelf signalen als: extreme vermoeidheid, somberheid, vergeetachtigheid, labiliteit, ontlopen van sociale contacten? Dan is het tijd om actie te ondernemen. In een individueel coachtraject begeleid ik je bij je herstel, zodat je je energie en plezier in het leven weer hervindt.

Ik werk volgens het ACCESS protocol. Dit staat voor: Analyse, Conditie, Cognitie, Effectief functioneren in werk, Sociaal in balans en Stabilisatie en terugval preventie. Lees hier meer over het ACCESS protocol.

In veel gevallen blijkt overspannenheid of een burnout een periode waarin je veel leert over jezelf en je prioriteiten. Dit zorgt er voor dat je verandert. Je gaat dingen anders aanpakken. Trapt niet meer in dezelfde valkuilen. De moeilijke periode van overspannenheid of burnout kan zo toch iets waardevols opleveren, wanneer je openstaat om te leren.

Natuurlijk kan ik je als coach ook begeleiden bij andere vraagstukken als stress en burn-out. Denk bijvoorbeeld aan omgaan met perfectionisme of moeite hebben met het maken van keuzes. Ook voor dit soort vragen kun je contact met me opnemen. Wil je meer weten over mijn manier van werken en of ik iets voor je kan betekenen? Mail of bel me dan.