Training ‘Stress de baas’

Er is geen beroepsgroep waar het percentage burn-out en stressgerelateerde klachten zo hoog is als in het onderwijs. Burn-out en stress hebben een grote en vaak blijvende impact op het leven van leraren. Vervanging brengt onrust in de klas en hoge kosten voor de school met zich mee.

In de training Stress de Baas leert u als schoolleider of bestuurder wat u kunt doen om stress en burn-out te voorkomen. Zo leert u hoe u op een passende manier het gesprek aan kunt gaan met een leerkracht die een burn-out heeft of dreigt op te branden. Ook leert u op welke wijze u de team cultuur positief kunt beïnvloeden om stress en burn-out te voorkomen.

Hoe u zelf als leidinggevende omgaat met stress is van groot belang. Daarom neemt zelfonderzoek ook een plaats in in de training Stress de Baas.

Na afloop van de training heeft u inzicht in de vier stresstypen die zijn te onderscheiden. U weet welk stresstype u zelf bent en u herkent de stresstypen bij uw leerkrachten. Dit zorgt ervoor dat het professionele gesprek met uw werknemers verbetert.

Na de training heeft u inzicht in de elementen in de teamcultuur die stress verhogend of juist verlagend werken. U kunt bewust stressverlagende acties ondernemen om de teamcultuur positief te beïnvloeden. Interesse in de training Stress de Baas? Neem contact met me op.